Pictor Dan Bunea

Cine sunt si cum am ajuns la pictura abstracta

Numele meu este Dan Bunea, si sunt nascut la 7 Mai 1978, in Petrosani, judetul Hunedoara. Desi copil fiind, eram extrem de pasionat de desen, fiind preocupat de desenarea peisajelor de munte din Valea Jiului, zi de zi, nenumarate ore, ulterior m-am orientat spre o cariera in domeniul IT, in prezent fiind inginer-programator ca meserie, in Timisoara. In 2005, am vizitat Paris-ul si acolo l-am descoperit pe Kandinski, iar dupa cativa ani, in 2008 am inceput sa pictez, adoptand stilul abstract expresionist sau abstract liric.

Pictura abstracta Bucuresti - Pictor Dan Bunea

Am reusit sa-mi folosesc cunostiintele in domeniul programarii si a modului in care functioneaza internetul atat pentru a invata (sunt nenumarate resurse pe internet despre pictura abstracta, tehnici, materiale sub forma de articole, cursuri universitare, carti sau chiar filme) cat si pentru a ma promova, astfel incat lucrarile mele au inceput sa fie achizitionate mai ales peste ocean, in Statele Unite si Canada, dar si in Europa (Franta, Marea Britanie, Italia, Lituania, Norvegia, Ungaria, Belgia, Olanda, Elvetia etc), avand lucrari trimise chiar si in India. Am participat la o serie de expozitii si targuri de arta, aproape toate fiind in strainatate.

Ce pictez si ce cred despre pictura

Pictura abstracta Bucuresti - Pictor Dan Bunea
Pictura abstracta, Pictor Dan Bunea

Imi place sa folosesc culorii vii, contraste puternice, compozitii emotionale si gesturi dramatice pentru a stimula imaginatia, pentru a energiza, pentru a da speranta si puterea de a trece peste orice. Asta vine din credinta mea ca arta adevarata stimuleaza imaginatia, indiferent de forma ei.

Imi place de asemenea sa folosesc un stil puternic, dur in aplicarea vopselei pe panza, pentru ca vreau ca lucrarile mele sa nu para pictate, ci mai degraba sa para facute accidental, rezultatul avand acea originalitate, acel dramatism si acea frumusete cu care ne incanta natura, peisajele dramatice, fenomenele meteorologice, imaginile din univers.

Expozitii si targuri de arta

  • 2014 Monaco – cu „Artistes du Monde” din Cannes
  • 2013 New York, SUA
  • 2013-2014 Greenville, SUA
  • 2013-2014 Quebeq, Canada
  • 2012-2013 Cannes, Franta
  • 2012 Bruxelles, Belgia cu „Artistes du Monde” din Cannes
  • 2010-2011 Meridian/Chicago/Memphis, SUA cu „Energy Art Movement”
  • 2009 Canada cu „Energy Art Movement”

Galerie foto:

Articole in presa

Pagina oficiala a pictorului Dan Bunea:

Dan BUNEA . ro