Oameni care au uitat sa iubeasca …

Mi-am intors privirea de la fereastra. Nu mi-a placut ce vedeam: oameni grabiti care nu stiu in ce directie merg, ochi rataciti ce cauta cu disperare scurtaturi, degete indreptate orbeste catre cai alternative, incercand sa ia o decizie bazata pe intuitie si noroc. Oameni care au uitat sa iubeasca si, prin urmare, sa traiasca.

Eu nu vreau sa uit. Nu vreau sa invat sa ocolesc frumusetea din jurul meu. Vreau sa ma las alintata de soare, sa ma las mangaiata de stropi racorosi de ploaie, sa impart zambete calde cu oricine priveste in ochii mei. Vreau sa te invat sa plutesti agale, sa te opresti din goana ta, sa te asezi pe un trotuar aglomerat, sa inchizi ochii si sa asculti forfota ce te inconjoara. Vreau sa asculti dincolo de zgomotul inutil si sa descoperi batai de inima si respiratii intretaiate.

Dincolo de toate aparentele vei gasi intotdeauna un suflet care traieste, dar care a uitat sa se opreasca pret de cateva clipe pentru a-i asculta pe ceilalti. Nu este nevoie sa privesti. Cateodata vedem mai bine cu ochii sufletului si cu muzica pe care fiecare din noi o emanam.

Noi nu stim, dar avem in noi o simfonie de nuante care face fericite atatea inimi… iar prin fericirea lor, suntem la randul nostru fericiti…iubim. (M.B. – NudUrban.ro 2014)

IMG_6141